Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 17 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Densitometru DT 92

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Brand
VTE
Out Of stock
Descriere
Aparatul pentru masurarea densitatii de innegrire DT-92 este un dispozitiv de masurare folosit la determinarea fotometrica a densitatii de innegrire a filmelor röntgen.
Unitatea densitatii de innegrire este definita prin logaritmul zecimal al raportului dintre intensitatea luminii inainte de film si intensitatea luminii care a patruns prin film.
Intensitatea luminii patrunse se va stabili cu ajutorul unei fotodiode cu siliciu care este riguros liniara pe parcursul mai multor decade.
In aparatul de masurat semnalul de intrare este evaluat printr-o referinta foarte precisa, se transforma intr-o valoare numerica si prin LCD va fi adus la afisaj.

Dispozitivul de masurare:
In sonda de forma cilindrica, printr-un orificiu de forma inelara de D=2mm soseste o cantitate determinata de lumina pe traductorul de masurare cu fotodioda. Valorile noi sunt afisate in cateva miimi de secunda.
Prin cablul de masurare ecranat este alimentat curentul necesar sesizorului fotoelectric si semnalul este condus la aparatul de afisare. Sonda, prin carcasa sa de aluminiu, este nu numai usor de condus cu degetele unei maini, ci este si bine ecranata contra campurilor perturbatoare electrice.
In aparatul de afisare sunt montate toate treptele de transformare, de functii si amplificare, cat si un acumulator, sau prin blocul de alimentare de la retea se livreaza energia pentru intregul aparat.

Densitatea luminoasa a negatoscoapelor
Densitatea luminoasa poate sa se modifice datorita fluctuatiilor de tensiune din reteaua electrica.
Din cauza gruparii lampilor si oglinzilor sau murdaririi filtrelor si sticlelor schimbatoarelor de caldura, densitatea luminoasa pe suprafata iluminata este distribuita neuniform uneori. Masurarea densitatii de innegrire a unui film se efectueaza in acelasi punct al negatoscopului, in care a fost calibrat aparatul. Deplasarea din punctul de calibrare este permisa numai cand densitatea luminoasa este aceeasi.

Reglare
Aparatul este reglat in fabrica, luand in considerare in special domeniul S=1,5 pana la 3,5, prin utilizarea unui negatoscop standardizat si a unui etalon pentru densitatea de innegrire aprobat de catre BAM, pe baza materialului etalon-film röntgen 1001 X-Ray conform US NIST.
Calibrarea aparatului DT-92 poate avea loc pe o suprafata luminoasa cu o densitate luminoasa de 15.000 pana la 80.000 cd/m2. Regulatorul respectiv se afla langa fisa de racordare la retea.

Instalarea se poate realiza in trei feluri:
1. Plan, pe cele patru talpi de cauciuc
2. Inclinat, cu ajutorul talpii de pozitionare rabatabile
3. Montat plan pe perete. Pentru aceasta, se va indeparta talpa de pozitionare si se va fixa blocat in crestaturile din partea de sus. In crestatura laterala poate fi introdus un etalon pentru densitatea de innegrire, livrabil suplimentar.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura