Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 17 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Control cu curenti turbionari (Eddy currents)

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Brand
Elotest
Out Of stock
Descriere
Procesul de control nedistructiv cu curenti turbionari scoate in evidenta modificarile proprietatilor fizice ale unui obiect controlat cu ajutorul unui camp magnetic alternativ sau in miscare. Practic, piesa controlata este adusa in zona de interactiune cu un camp magnetic alternativ produs de o bobina. Campul bobinei de control induce in piesa curenti turbionari care la randul lor produc un camp magnetic alternativ opus campului bobinei. Modificari ale campului magnetic generat de acesti curenti datorate unor neomogenitati sau discontinuitati ale materialului controlat preluate de aparatura adecvata permit evidentierea defectelor in materialul controlat. Testarea depinde de aranjamentul de masura, de frecventa, de proprietatile electrice si magnetice, precum si de dimensiunile piesei.

Metoda se bucura de un larg camp de aplicatii: in defectoscopie, in receptia si sortarea semifabricatelor, evidentierea modificarilor superficiale de suprafata, masurari de grosimi, la examinarea semifabricatelor din fibra de carbon sintetic intalnite in aviatie si tehnici aerospatiale. Ea se aplica atat pentru materiale feromagnetice cat si pentru materiale neferomagnetice. Adancimea de patrundere fiind destul de mica metoda este indicata in cazul controlului defectoscopic de mare finete, domeniul de sensibilitate situandu-se in limitele 0.01mm - 1mm, frecventa de lucru fiind intre 10Hz si 10MHz.
Metoda de control cu curenti turbionari, ar putea fi descrisa ca o interactiune intre mai multe discipline ca: fizica teoretica, inginerie electrica, electronica si metalurgie.
Pana nu de mult, tehnica de control cu curenti turbionari a fost folosita numai in industria materialelor metalice. In ultimele decenii, ea a inceput sa fie folositasi in industria aerospatialasi nucleara. Ca si celelalte metode de control nedistructiv, incercarile cu curenti turbionari, permit masurarea proprietatilor materialului si dimensiunilor sau detectarea discontinuitatilor. In general, controlul cu curenti turbionari furnizeaza rezultate ale masuratorilor aproape instantaneu.

ELOTEST M2 este un instrument universal de testare la o singura mana pentru suprafete, gauri alezate si structuri ascunse. In plus, masoara conductivitatea si grosimea stratului tuturor materialelor. ELOTEST M2 prezinta o inspectie de frecventa DUAL cu mix si acopera intregul interval de frecventa de la 10Hz la 12MHz. Acesta ofera toate functiile filtrului (LP, HP, BP) pentru a optimiza semnalele pentru inspectii statice si dinamice. Ecranul LCD clar cu iluminare de fundal LED care functioneaza chiar si in lumina directa a soarelui asigura o afisare optima a semnalelor de testare. Standardele de referinta integrate fac munca la fata locului mai usoara si mai rapida.

Descarca informatii suplimentare
Trimite mesaj
Din Gura in Gura